Digitalizare Banilor

Într-o declarație a Asociației Bancare din Italia (ABI), băncile au spus că sunt în favoarea unei monede digitale europene.
În special, comunicatul de presă relevă faptul că Comitetul Executiv ABI a aprobat liniile directoare generale privind moneda digitală și moneda digitală a Băncii Centrale (CBDC) și prevede în mod explicit:
De fapt, Italia folosește Euro, emis de Banca Centrală Europeană (BCE), ca ofertă legală, prin urmare în Italia orice monedă digitală de stat ar trebui să fie euro digital.
Pe de altă parte, în Franța, o altă țară din zona euro, testele pe moneda digitală au început deja luna trecută, astfel încât comunicatul de presă ABI nu vine ca un fulger.
Într-adevăr, sugerează că în mai multe state din Zona Euro este luată în serios în considerare posibilitatea achiziționării unui euro digital, începând cu experimente tehnice menite să scoată la lumină orice probleme structurale.
De exemplu, același ABI a înființat deja anul trecut un grup de lucru dedicat aprofundării cu exactitate a aspectelor legate de monedele digitale și cripto-active, și tocmai acest grup a elaborat zece considerente împărtășite apoi cu Comitetul Executiv al asociației. .
Stabilitatea monetară rămâne prioritatea maximă a euro, în timp ce băncile italiene utilizează deja DLT (Distribuit Ledger Technology). De asemenea, aceștia spun că vor să își facă partea cu aceste schimbări introduse de monedele digitale.
Comunicatul de presă precizează în mod explicit că o monedă digitală programabilă ar fi o inovație capabilă să revoluționeze profund monedele și schimburile lor, cu o valoare adăugată potențială semnificativă, în special în ceea ce privește eficiența proceselor operaționale și de gestionare.
În acest sens, CDBC este identificat drept instrumentul cel mai potrivit pentru a reconcilia nevoile inovării cu cadrul de reglementare actual
În plus, se subliniază că un astfel de instrument este certificat de btctimis.com by Dani Gorbaciov

Btctimis.com