Bitcoin scade la 6 mii de dolari, dar în China pregătește o IPO record

Bitcoin se prăbușește la 6.000 de dolari, revenind la cel mai scăzut nivel din iunie. Crashul criptocurrencyului, care a pierdut aproape 5% în ultimele 24 de ore, a provocat recesiuni generalizate asupra tuturor celorlalte criptocuritate. Pornind de la Ethereum, care a înregistrat un declin zilnic de peste 18%. citate sale au surpat pragul 300 $ vine la un minim de 257, care nu sa întâmplat din septembrie 2017. În declin puternic, chiar și alte XRP criptovalute (-13%) sau Bitcoin numerar (-15%). Până în prezent, potrivit site-ului Web Coinmarketcap, capitalizarea totală a pieței de criptograme este de aproximativ 191 miliarde de dolari. La începutul lunii ianuarie, la începutul lunii martie, valoarea totală a depășit 835 de miliarde de dolari. Numerele care fotografiază clar izbucnirea unei bule.

O spirală descendentă din care criptovalute părea că ieșirile și în cazul în care în schimb, datorită volatilității Agostini, aversiunii față de risc declanșată de criza a lirei turcești și consolidarea dolar, sunt plonjat înapoi. Acum trei săptămâni, bitcoinul a depășit 8500 dolari pe pariu că lansarea primului ETF bazat pe criptanalute ar spori comerțul. Miercuri, însă, SEC a anunțat că va amâna orice decizie în septembrie. Acest lucru a favorizat valul de scăderi.

Va izbucni izbucnirea bubble-ului sfârșitul criptocurrentelor? Dificil. De fapt, piata ramane in criza si in lunile urmatoare s-ar putea ajunge la o IPO record de o companie din acest sector: chinezul Bitmain. Potrivit site-ului Coindesk ceea ce astăzi este cel mai mare producator de cipuri pentru mine criptovalute ar putea merge publice pe Bursa din Hong Kong la sfârșitul anului 2018 și începutul anului 2019, cu scopul de a ridica cel putin 18 miliarde $ de finanțare. Dacă aceste cifre ar fi confirmate, acesta ar fi unul dintre cele mai mari IPO-uri din domeniul tehnologiei. Chiar mai mare decât Facebook, care miliarde au fost ridicate de 16. Valoarea companiei ar fi de peste 40 de miliarde de dolari. Listarea ar trebui să aibă loc pe piața din Hong Kong și va vedea fondul Abc Capital Management ca principal abonat.

În domeniul criptelor, Bitmain este astăzi una dintre cele mai valoroase companii. La 23 iulie a efectuat deja o rundă de finanțare preliminară, colectând, prin China International Capital Corporation, 100 de milioane de

dolari pentru o capitalizare implicită de 15 miliarde de dolari. Aproape dublul platformei de schimb Coinbase, evaluat la 8 miliarde. Operațiunea – scrie Coindesk – De asemenea, a participat giganți tehnologici place de Tencent din China (a șaptea companie din lume prin capitalizarea de piață) și Softbank din Japonia. Compania, spre deosebire de multe startup-uri din sectorul criptovalute, este deja profitabilă având în vedere că în 2017 a înregistrat 1 miliard și 100 de milioane de dolari de profit și se estimează că aproape 2018 cu peste 2 miliarde în profituri nete.