Banca Agricolă a Chinei a finalizat primul împrumut cu împrumuturi pe bază de teren, folosind Blockchain!

Banca Agricolă a Chinei (ABC), cel de-al treilea cel mai mare furnizor de credite din China, a finalizat primul său credit ipotecar în agricultură, bazat pe tehnologia Blockchain.

O sursă de știri locale informează că sistemul de blocuri a fost testat pentru prima dată într-unul dintre filialele ABC din provincia Guizhou din China, eliberând un împrumut susținut de o pământ agricol ca garanție. Valoarea împrumutului este de 2 milioane de yuani, în jur de 300.000 de dolari.

Acest nou sistem de blocuri face parte din efortul ABC de a aduce acces la împrumuturi pentru agricultori. Sistemul utilizează pe deplin tehnologia blocchain, cum ar fi stocarea distribuită a datelor, transmisia punct-la-punct, mecanismul de consens și un algoritm de criptare.

Nodul de lanț, (Blockchain) care nu poate fi copiat și nu poate fi falsificat, garantează în mod eficient autenticitatea și securitatea datelor „două drepturi” și a informațiilor clienților și evită riscul ipotecilor repetate de „două drepturi” repetate din sursă.

Banca chineză nu este singura care va exploata tehnologia blocurilor:

Bank of America a câștigat recent un brevet privind o inovație bazată pe un blocaj pentru a spori securitatea și confidențialitatea datelor.

Consorțiul bancar spaniol Niuron dorește să creeze o platformă de identificare a blocurilor până la sfârșitul anului 2018. Noul sistem va permite verificarea digitală a identificării clienților.

Btctimis.com By blockchainflashnews.com