Asteroid

Stânca spațială a fost descoperită abia pe 11 aprilie 2020: la 14.45 azi, va trece aproape de Pământ la o distanță mai mică decât cea a Lunii de planeta noastră
Un nou asteroid va descoperi Pământul astăzi, 15 aprilie, trecând pe orbita lunii. Asteroidul GH2 2020 va trece aproape de Pământ la aproximativ 359.000 km. Distanța medie între Pământ și Lună este de aproximativ 385.000 km. Conform NASA, roca spațială are între 13 și 70 de metri lățime, aproximativ dimensiunea unei singure case. Pasajul apropiat este așteptat astăzi la ora 14:45 (ora italiană). Este al 29-lea asteroid cunoscut pentru a trece aproape de Pământ la mai puțin de o distanță lunară de la începutul anului. Deși nu este una dintre cele mai apropiate abordări, 2020 GH2 este unul dintre cei mai mari asteroizi care au trecut mai puțin de o distanță lunară până în 2020.

Stânca spațială a fost descoperită abia pe 11 aprilie 2020 și este urmată de astronomi de la diverși observatori din întreaga lume. Obiectul aparține grupului de asteroizi Apollo, un grup de asteroizi din apropierea Pământului caracterizate de o orbită cu o axă majoră mai mare decât o unitate astronomică și un periheion mai mic de 1.017 UA. Această clasă de asteroizi include obiecte potențial periculoase pentru Pământ, din cauza posibilității unui impact catastrofal.

Asteroidul 2020 GH2 nu prezintă însă nici o amenințare pentru Pământ în timpul trecerii sale apropiate. Aceasta nu înseamnă că asteroizii din apropierea Pământului nu sunt niciodată o amenințare potențială. Oamenii de știință NASA Asteroid Watch și alți oameni de știință din întreaga lume observă regulat cerul pentru a descoperi noi asteroizi care ar putea crea un pericol pentru planeta noastră. Orice asteroid de 140 de metri sau mai mult cu o orbită care îl duce la mai puțin de 7,5 milioane de kilometri de Pământ este clasificat ca potențial periculos, relatează NASA.

Sfârșitul lunii ne va aduce trecerea strânsă a unui alt asteroid, mult mai mare decât GH2 2020. Pe 29 aprilie, asteroidul potențial periculos 52768 va trece aproape de Pământ: NASA estimează că va avea un diametru între 1,5 și 4,1 km.
ȘTIINȚĂ BTCtimis.com by Dani Gorbaciov